Större skrift

Razafimamonjy Tsirisoa helt til venstre. På den andre siden står hennes mann Rolland Randrianarivony og i midten Landy Bakke 

 

Jeg har allerede lært mye nytt som assistent på generalkonsulatet. Hver uke får jeg økt kunnskap om de konsulære oppgavene, foruten at jeg stadig må lære nye tekniske og digitale ferdigheter. Framover vil jeg ha fokus på å bli kjent med norsk kultur og å lære det norske språket.

 

Dette sier den nye assistenten på generalkonsulatet, som fikk jobben i konkurranse med nesten 150 andre kandidater. De fleste kjenner henne som Tsirisoa, men hennes fulle navn er noe lengre: Razafimamonjy Tsirisoa Alinoro Fanjavola. Hun er 50 år gammel og behersker godt fremmedspråkene fransk, engelsk og tysk. Hennes mastergrad tok hun innen tysk språk og kultur, og disse studiene resulterte i ett års opphold i Tyskland i 1989. Tsirisoa er gift med Rolland Randrianarivony og har en datter.

 

Tsirisoa begynte sin yrkeskarriere som konsulent og oversetter for ulike organisasjoner. I to år var hun freelance journalist, hvor hun særlig fokuserte på sosiale og kulturelle temaer. Fra 1999 til 2015 var hun programdirektør for Det gassiske bibelselskap (FMBM), hvor hun hadde ansvar for ulike nysatsinger, blant annet lansering av HIV/AIDS-programmet ”Den gode samaritan”. Hun fungerte som generalsekretær i perioder når han som hadde denne posisjonen hadde permisjon, ferie eller var på lengre reiser. Selv fikk hun også anledning til å delta på mange internasjonale og økumeniske konferanser de årene hun jobbet i Bibelselskapet.

 

Etter mange år i en krevende og utfordrende stilling med mye reising, er Tsirisoa glad for nå å ha fått en jobb med ordnet arbeidstid.

-Jeg setter også pris på muligheten til å utvikle meg på nye områder. Ettersom min mann og jeg har en liten datter, er det dessuten veldig greit for oss at konsulatkontoret er i gangavstand fra vår bolig, avslutter Tsirisoa

 

 

Arild M. Bakke

Værvarsel

Antananarivo

Oslo

Valutakurs

NOK - MGA

MGA - NOK

Google kart